Päivitin artikkelia 19.3.2024 | Markku

Kolesteroli! Se on sana, joka aiheuttaa silkkaa paniikkia ja silmitöntä pelkoa jokaisessa suomalaisessa. Olen nähnyt tämän pelon monen asiakkaani silmissä kun olemme keskustelleet ravinnosta. Tätä pelkoa myös lietsotaan lisää päivittäin mediassa ja lääkärit lyövät kiihtyvällä vauhdilla lääkkeitä kouraan! Saa kuvan ettei kolesterolin kanssa leikitä!

Voit myös lukijana kuvitella sen todella hämmentyneen ilmeen asiakkaallani kun kerron syöväni melkein 20 kananmunaa päivässä, jotta saisin NOSTETTUA kolesteroliani. Tämä aiheuttaa todella jännittäviä tilanteita. Joten jo tällä edellisellä lauseella arvaat varmaan, että tämä artikkeli menee vähän eri suuntaan mihin ehkä odotit. Mutta kuten aina, minä perustelen sanani.

George Mann, amerikkalainen tutkija, kutsui kolesterolipelkoa vuosisadan suurimmaksi tieteelliseksi valheeksi, ehkäpä jopa ihmiskunnan suurimmaksi virheeksi. Lääketiede, poliittinen eliitti ja niiden ohjaamat tutkimuslaitokset ottivat täyden hyödyn irti pelosta. Jos nämä edellämainitut tahot myöntäisivät olleensa väärässä, se aiheuttaisi järjettömän paljon vahinkoa heidän maineelleen ja uskottavuudelleen, että se ei tule koskaan tapahtumaan! Sen sijaan he ovat täysin hiljaa ja käärivät voitot kasaan statiineista ja muista lääkkeistä. 1953 alkanut propaganda on aiheuttanut pysyvän valheen kolesterolista.

Propagandan ansiosta kolesteroli tulee olemaan aina ”paha” ja sitä vastaan pitää taistella jokaisessa käänteessä! Jos uskot valtamediaa, ei ole olemassa riittävän alhaista kolesterolia! Ja mikä taho eniten uskoo tähän, on lääketiede. Se on Big Pharman tärkein missio.

Totuus on vain siinä, että me ihmiset emme pysty elämään ilman kolesterolia! Kuka on oikeassa ja kuka väärässä? Onko kolesteroli vaarallista? Tukkiiko se verisuonet? Lähteekö sillä henki? Mikä on LDL? HDL? Mistä tämä kaikki sai alkunsa?

Tässä artikkelissa käyn läpi kolesterolin ja kerron sinulle mielipiteeni. Koko tämä artikkeli perustuu minun omiin mielipiteisiini. Olen käyttänyt tekstin laadintaan myös asiantuntijoiden lausuntoja ja koulutuksia, joita itse arvostan. Mutta loppujen lopuksi, tämä on vain minun mielipiteeni. Minä en ole lääkäri, joten en voi antaa sinulle virallisia ohjeita. Voin vain tarjota oman rehellisen mielipiteeni, joka edustaa äärimmäisen pientä vähemmistöä suomessa.

Mutta ehkä jotain painopistettä tekstilläni on. Minä olen metabolisesti terve, kehoni on atleettinen, voin erittäin hyvin ja hormonitoimintani toimii paremmin kuin koskaan. Minä syön 99% varmasti eritavalla kuin muut suomalaiset. Ehkä teen jotain kuitenkin oikein kun katsot muita suomalaisia? Minulle kolesteroli on yksi ravintoni kulmakivistä!

Kuten tiedät, minä olen utelias sanansaattaja, joka yrittää löytää totuuksia Big Pharman valheiden takaa. Minulle ei riitä Big Pharman perusselitykset vaan etsin totuutta yleensä tieteestä. Tämän artikkelin tarkoitus on sytyttää myös sinun uteliaisuus kolesterolia kohtaan ja antaa sinulle enemmän näkökulmia kun istut seuraavan kerran lääkärisi kanssa alas. Tämä artikkeli ei missään nimessä ole kattava kolesterolin suhteen, mutta kenties aloituspiste sinun omille tutkimuksillesi.

Aloitetaan!

KOLESTEROLIN LYHYT HISTORIA

MetsästäjäKeräilijät, eli ihmiset olivat syöneet kolesterolia ja tyydyttynyttä rasvaa tyytyväisenä koko evoluutionsa ajan aina vuoteen 1961 saakka, kunnes tämä kolesterolipelko alkoi. Meillä ei ollut sitä ennen juurikaan sydänkohtauksia, ylipainoa tai muitakaan metabolisia sairauksia. Eikö tämänkin pitäisi jo vähän herättää kysymyksiä?

Nimittäin 1961 AHA (American Heart Association) julisti kovaan ääneen, että tyydyttynyt rasva on pahasta! He keksivät että tyydyttynyt rasva nostaa veren kolesterolia, joka puolestaan tukkii sepelvaltimot ja aiheuttaa siten sydänkohtauksia. AHA ajoi tämän viestin ulos luottaen vain yhden tutkijan hypoteesiin – joka ei edes viitsinyt tuottaa MITÄÄN todistusta väitteelleen.

Ancel Keys, fysiologi ja kalankasvattaja Cambridgen Yliopistosta, pisti väitteineensä AHA:n perustajan Paul Whiten silmään. White oli nähnyt miten USAn presidentti Dwight Eisenhower oli saanut ensimmäisen sydänkohtauksensa 1955. Myös keski-ikäiset amerikkalaiset alkoivat saamaan 1950-luvulla jatkuvasti enemmän sydänkohtauksia ja kansa alkoi vaatia vastauksia viranomaisilta. Sydänkohtaukset olivat tapetilla ja mediassa esillä.

Näin 2024 voidaan analysoida, että sydänkohtaukset johtuivat ketjupolttamisesta, mikä oli äärimmäisen suosittua 50-luvulla. Eisenhower itse poltti noin kolme askia päivässä.

Ancel Keys onnistui saamaan väitteensä näkyviin, koska siihen aikaan ei ollut lainkaan tiedettä olemassakaan, joka pystyisi selittämään miksi niin moni keski-ikäinen alkoi saamaan kohtauksia. Hän esitti ”Seitsemän Maan” -tutkimuksena, joka mukamas selitti suoraan miten kolesteroli ja sydänkohtaukset kulkivat käsi kädessä.

Huomaa miten Keysin muokatussa grafiikassa on tarkkaan sijoitettu Japani, Italia, Englanti, Wales, Australia, Kanada ja USA nousevalle käyrälle. Tällä hän myi tutkimuksen. Tämä oli ”Upward curve of Doom”. Hän oli joidenkin huhujen mukaan piirtänyt tämän käyrän jo 1953 ja esitteli sitä ylpänä WHOn konferenssissa pari vuotta myöhemmin. 

Hän kuitenkin jätti mainitsematta poimineensa tutkimukseensa rusinat pullasta. Hän otti tutkimukseen VAIN ne maat, jotka tukivat hänen väitettään ja siten tutkimuksen tulos vääristyi. Hän jätti 15 muuta maata pois tutkimuksesta, nämä maat olisivat todistaneet hänen tutkimuksensa turhaksi. Ne eivät sopineet hänen lopputulokseensa!

Tässä alla olevassa grafiikassa on kaikki 22 maata kuten olisi pitänyt olla alunperinkin. Ja tässäkin grafiikassa on todella paljon asioita pielessä. Silloin 50-luvulla kuolleisuuden kirjaaminen tilastoihin oli hyvin kirjavaa maiden välillä ja tilastovirheitä tuli runsaasti suuntaan jos toiseenkin. Käytännöt erosivat runsaasti toisistaan. Myös esimerkiksi Sri Lankan (Ceylon) kyky ylläpitää tarkkoja tilastoja sydänkuolleisuudesta 50-luvulla on hyvin kyseenalaista.

Mutta voisimme mennä hyvin syvälle kaninkoloon pelkästään tämän grafiikan kanssa, mutta jätän sen pois tästä artikkelista. Voit itse tutkia miten Yerushalmy ja Hilleboe (alkuperäiset grafiikan tekijät) purkavat tämän erittäin mielenkiintoisesti ja kumoavat myös kolesterolipelkosi.

Jatketaan.

Mutta kansa, maailma ja viranomaiset nielivät tämän valetutkimuksen. Myös AHA uskoi kyseenalaistamatta mitään. Tämä ns. ”tutkimus” muutti maailman toisenlaiseksi ja nosti Keysin parrasvaloihin, maineeseen ja rikkauksiin.

Tämä tutkimus sai myös runsaasti kritiikkiä silloin 60- ja 70-luvuilla ja saa edelleen 2022. Viimeisimpänä esimerkiksi tunnettu ja arvostettu professori Robert Lustig on kritisoinut tutkimusta. Ja esimerkiksi 2017 True Health Initiative julkaisi omat korjauksensa tutkimukseen, josta puuttui esimerkiksi sokerin vaikutus kokonaan.

1977 Amerikassa jo yli 220 miljoonalle ihmiselle suositeltiin vähärasvaista ruokavaliota kolesterolin pelossa. Se mitä jenkit tekevät, muu maailma seurasi kiltisti perässä. Ja vaikka kritiikkiä tulikin Keysin tutkimukselle, AHA hylkäsi muut tutkimukset, jotka näyttivät päinvastaisen tuloksen kuin Keys.

Maailma totteli. Kasviöljyt ja margariinit tulivat kunnolla markkinoille. Procter and Gamble puski kasviöljyjä kovaa vauhtia markkinoille ja sai AHA:n siunauksen tuotteilleen. Kukaan ei tietenkään maininnut 17 miljoonan dollarin lahjusta AHA:lle.
Näin kolesterolin pelko istutettiin pysyvästi ihmisiin. Vuodet vierivät ja vaikka julkaistiinkin uusia tutkimuksia, jotka todistivat kolesterolin syyttömyyttä ja sokerin syyllisyyttä, kolesterolipelko jäi silti pysyväksi. Ancelin tutkimus jäi kummittelemaan ikuisesti.

Sillä aikaa rasvan tilalle tulleet vähärasvaiset tuotteet kyllästettiin sokerilla ja prosessoitiin, koska ne piti saada maistumaan kansalaisille. Niistä piti kääriä voittoja. Tämä toimenpide tuhosi kaikkien terveyden, kuten olemme nähneet. Ylipaino on nykyään kaikkialla, diabeteksestä tuli yleisin sairaus koko maapallolla ja muut metaboliset sairaudet kylvävät tuhoaan kiihtyvällä vauhdilla. Alzheimer yleistyy järjetöntä vauhtia ja ihmiset voivat jatkuvasti heikommin. Näitä ei juurikaan ollut ennen 1900-lukua, jolloin ravinnon prosessointi alkoi todenteolla.

NYT ON VUOSI 2024

Olet lääkärin vastaanotolla ja sinulla on tuoreet verikokeet edessäsi.

Lääkäri: ”Kolesterolisi on 6.5mmol/l. Se ei saa nousta yli 5. Määrään sinulle välittömästi statiineja!

Lääkärisi on koulutettu ajattelemaan tietyllä tavalla ja toimimaan tietyllä tavalla sinun kanssasi. Lääkärin on lain mukaan toimittava tietyllä tavalla. Hänen on kerrottava sinulle, että jos kolesterolisi on tämän X-rajan yli, sinulle määrätään lääkkeitä.

He tekevät tämän koska heille on kerrottu, että kolesteroli on isossa roolissa sydänsairauksissa, varsinkin jotain mitä he kutsuvat ”LDL-kolesteroliksi”. Sitä pitää ehdottomasti vähentää, jotta sinun riskisi saada sydänsairaus vähenee tulevina vuosina.

Tämä kuitenkin menettää mielestäni pohjan, kun katsotaan mitä tiede sanoo tästä kaikesta.

ENSIMMÄINEN ONGELMA

Sellaista kuin ”huono kolesteroli” tai ”hyvä kolesteroli” ei ole olemassakaan! Kyllä luit ihan oikein. Ei ole olemassa hyvää tai huonoa kolesterolia. Ei ole olemassa LDL kolesterolia eikä HDL kolesterolia.

Olemassa on vain yksi molekyyli, jonka nimi on kolesteroli.

Jos katsot biokemian oppikirjasta missä tahansa päin maailmaa, niissä kaikissa esitetään kolesteroli. Missään näissä ei ole LDL tai HDL kolesterolia. On vain olemassa yksi muoto ja se on kolesteroli.

”Mutta Markku, mitä nämä HDL ja LDL ovat oikein? Ainahan niistä puhutaan hyvänä ja huonona kolesterolina?”

Ne ovat jotain mitä kutsutaan lipoproteiineiksi. Ne ovat proteiinin rasvamolekyylejä. Niitä voisi luonnehtia kehon sisäiseksi logistiikaksi, ne ovat siis kuljetusyksiköitä. Takseja. Busseja. Lähettejä.

Muistat varmaan koulun kemiantunnilta, että et pysty sekoittamaan rasvaa veteen. Kolesteroli on käytännössä rasvaa, se ei sekoitu veteen. Jos kaadat kolesterolin veden päälle, ne eivät sekoitu vaan jäävät kerroksittain toistensa päälle. Joten tarvitset ”taksin” jolla tämä rasva voi liikkua veren mukana ympäri kehoa. Sitä lipoproteiinit tekevät, ne kuljettavat mm. kolesterolia sinne missä sitä tarvitaan.

Lipoproteeneja on monta eri luokkaa. On LDL, IDL, HDL, VLDL ja kylomikronit. Näillä kaikilla on oma tehtävänsä.

Kun menet laboratorioon mittamaan veriarvosi, sieltä tulee tulokseksi esimerkiksi että hdl on xxx ja ldl on xxx. Labra mittaa kuinka paljon kolesterolia sinulla on veressäsi ja sen jälkeen määrä jaetaan. Raportista käy ilmi kuinka paljon kolesterolia oli LDL:n kyydissä ja kuinka paljon HDL:n kyydissä.

Nämä ovat kuitenkin arvioita. Sitä ei mitata tarkalleen, se on aina arvio. Ja tämän arvion virhemarginaali on todella iso, skaala on laaja. Oletetaan että saamasi arvo osuu tuurilla oikeaan, sanotaan että LDL on 4.5 mmol/l.

Lääkärisi: ”Haluamme että LDL on alle 3. Sinä olet 4.5, kuolet seuraavalla viikolla! Joten laitamme sinut välittömästi statiinilääkitykseen!”

TOINEN ONGELMA

Edellämainittu lääkärisi hyvää tarkoittava lääkemääräys aiheuttaa toisen ongelman.

Tarvitsisimme lääkärisi sanojen taakse tutkimuksen, joka osoittaisi syyn ja seurauksen kun LDL on 4.5mmol/l.

Siihen tarvitaan tutkimus, jossa on geneettisesti identtiset ihmiset. Nämä kaksoset ovat lukittu kahteen laboratorioon koko elämäksi. Labra kontrolloi näiden kaksosten ihan jokaista asiaa heidän elämässään. Kuinka kauan he ovat auringossa, miten he liikkuvat, mitä he syövät, nukkuvat, katsovat telkkaria, mitä he harrastavat, kuinka paljon he syövät tyydyttynyttä rasvaa ja niin edelleen. Näitä kaksosia seurataan labran sisällä niin kauan kunnes he kuolevat.

Tätä tutkimusta ei ole olemassa.

Ei tietenkään ole.

Tätä tutkimusta ei voida tehdä eettisistä syistä. Tai jos pystyttäisiin, se maksaisi miljoonia ja miljoonia veroeuroja. Ja mistä edes löydät satoja kaksosia, jotka ovat valmiita luopumaan elämästään tieteen takia.

Joten unohda se!

Ei ole olemassa tutkimusta, joka osoittaisi syyn ja seurauksen minkä takia lääkärisi määrää sinulle statiineja. Sen sijaan meillä on olemassa vain päättely. Päättelyn ongelma on siinä, että se perustuu lääketieteeseen (sano Hello Big Pharmalle ja €€€), joka puolestaan ei liity oikeaan tieteeseen millään tavoin. Näissä tutkimuksissa puhuu raha.

Lääketiedettä ei kontrolloida eikä vahvisteta. Se on pseudotiedettä naamioituna tieteeseen, jolla pyritään luomaan illuusio syyn ja seurauksen välillä. Lääkkeillä hoidetaan oireita, niillä ei poisteta syytä koskaan. Tai oletko koskaan törmännyt diabeetikkoon, joka on parantunut siitä syömällä lääkkeitä? It ain’t gonna happen. Mutta tällä tavoin tienataan todella kivasti euroja Big Pharman taskuun.

Joten kuka tahansa joka väittää kolesterolilla tai jostain käsittämättömästä syystä kolesterolia kuljettavalla LDL:llä on mitään tekemistä sydänkohtausten kanssa, näytä minulle tutkimus! Olemassa ei ole sellaista. Joten unohda se.

KOLESTEROLIN MÄÄRÄ

Tämä tutkimus tehtiin 12.8 miljoonalle korealaiselle aikuiselle. Tutkimuksessa selvitettiin kolesterolin ja kuolleisuuden suhde toisiinsa mistä tahansa syystä (all-cause mortality). 12 815 006 korealaista aikuista tutkittiin 2001-2004 rutiinitutkimuksella ja heitä seurattiin vuoteen 2013 saakka. Tässä ajassa 694 423 korealaista kuoli. U-käyrä pystyttiin piirtämään datapisteistä.

X-akselilla on kolesterolin kokonaismäärä ja Y-akselilla on kuolleisuusriski.

Tämä tutkimus todisti, että mitä alhaisempi sinun kolesterolisi on, sitä korkeampi riski sinulla on kuolla sydänsairauteen!

Tämän megatutkimuksen valossa, miksi haluat laskea kolesteroliasi?

Sweet spot tutkimuksen mukaan saavutetaan kun kolesterolin arvo on 230mg/dl, joka vastaa meidän taulukossa arvoa 6mmol/l. Tämä edustaa alhaisinta kuolleisuutta miehissä ja naisissa!

Mitä kuolleisuus tarkoittaa tässä tutkimuksessa? Se kattaa kaikki eli sydänkohtaukset, syövät, sydänsairaudet jne. Tämän tutkimuksen perusteella kun lasket kolesterolisi alle 6mmol/l, nostat sydänkuolleisuuden riskiäsi nousevalla käyrällä.

Kysyn uudestaan, miksi haluat laskea kolesteroliasi? Nyt varmaan ymmärrät MIKSI minä olen yrittänyt nostaa kolesteroliani. Haluan saada sen sweet spottiin. Minä yritän mennä päinvastaiseen suuntaan kuin 99.99% suomalaisista.

KOLESTEROLI JA VERISUONET

”Mutta Markku! Minulle on kerrottu että kolesteroli, kananmunat ja tyydyttynyt rasva kerääntyvät välittömästi verisuonten seinämiin ja tukkii ne! Sen takia pelkään kolesterolia!”

Minä ymmärrän tottakai. Ancel Keys sai peloiteltua koko maailman sekaisin 60-luvulla ja tämä pelko vaikuttaa sinuun edelleen. Mutta muistatko mitä kirjoitin hetki sitten? Luitko kohdan miten kerroin Ancelin ottaneen rusinat pullasta ja huijanneensa?

Minä selitän lisää.

Pelkosi johtuu jostain mitä kutsutaan ateroskleroottiseksi valtimotaudiksi. Mutta kolesterolilla EI ole mitään tekemistä tämän kanssa.

Ateroskleroottinen valtimotauti johtuu kehon kroonisesta tulehdustilasta, ei veressä kiertävän kolesterolin määrästä. Ateroskleroottinen plakki tarvitsee syntyäkseen kroonisen tulehduksen.

Joten kolesterolin laskeminen ei auta mitään, koska se ei ollut alun perin syypää siihen!

Päinvastoin tuhoat statiineilla ja PCSK9:llä terveytesi pysyvästi. Nämä lääkkeet aiheuttavat hengenvaarallisia sivuoireita ja tekevät rajuja sekä peruuttamattomia tuhoja kehossasi. Ne puuttuvat tuhoisin seurauksin elämän tärkeimpiin asioihin, joka on kolesteroli. Nämä lääkkeet todellakin ”tappavat” sinut, tulet elämään hyvin sairaana loppuelämäsi.

Kun syöt sitä kasviöljyä ja margariinia, mitkä sisältävät runsaasti linolihappoa, aiheutat järjetöntä tulehdusta kehoosi. Kun LDL:n kyydissä oleva herkästi hapettuva linolihappo hapettuu, immuunipuolustuksen makrofagit syövät sen sisäänsä muodostaen sen ympärille eristävän vaahtosolun suojatakseen sinua. Ja kun tämä prosessi jatkuu riittävän kauan (lue krooninen tulehdus), nämä vaahtosolut alkavat kerääntyä verisuonen seinämiin. Kun nämä rasvaa täynnä olevat solut lopulta kuolevat, niistä muodostuu plakki, joka muodostaa paksuuntuman suonen seinämään. Paksuuntuma aiheuttaa puolestaan hapenpuutteen ympäröiviin kudoksiin. Ja jos tämä plakki repeytyy, seurauksena voi olla veritulppa.

Ja mitkä muut aiheuttavat myös tulehdusta kasviöljyjen lisäksi? Insuliiniresistenssi, sokeri, transrasvat, prosessoitu ruoka, pikaruoka, ylipaino, rööki jne. Kaikki nämä joita vastaan olen taistellut jo vuodesta 2007 ja matsi jatkuu! Vuodesta toiseen.

Joten hankkiudu eroon tulehduksista! Lopeta se sokerin syöminen, kasviöljyjen kanssa läträäminen ja heitä margariini roskiin! Hoida insuliiniresistenssi pois.

ENTÄPÄ LDL?

Minun mielestäni LDL on todella huono mittari kertomaan yhtään mitään sydänsairauksista. Ei sillä ole mitään tekemistä niiden kanssa, kuten hetki sitten todettiin. Se on ”taksikuski”, ei patologinen murhamies kehosi sisällä. Mutta kerro tämä tohtorillesi, joka tuijottaa vain ja ainoastaan koholla olevaa kolesteroliasi ja LDL:ää.

Ancel Keysin ”tutkimuksen” takia moni uskoo että LDL:n kolesterolitoimitus on patologinen juttu ja sen ei pitäisi tehdä sitä. Yleinen lääketiede sanookin, että mitä enemmän sinulla on LDL:ää, sitä enemmän kolesterolia toimitetaan verisuonten seinämiin.

Kyllä, jos syöt tyydyttynyttä rasvaa, LDL nousee vähän. Tämä on luonnolinen reaktio.

Kyllä, jos syöt margariinia tai kasviöljyjä, LDL laskee. Tämä on epäluonnollinen reaktio. Tämän seurauksena LP(a) nousee, joka lisää äsken mainittua veritulpan riskiä.

Ajattele että, LDL on osa korjaustiimiä. Jos sinulla on insuliiniresistenssi, korjaustiimi ei pääse tekemään duunia. Olethan itse nähnyt miten diabeetikoille tulee haavoja, veri ei kierrä, haavat eivät parannu, immuunipuolustus on erittäin heikko.

Joten LDL lähettää kolesterolin verisuonten seinämin tarkoituksenaan KORJATA sitä! Mutta kolesterolia alkaakin kerääntymään verisuonten seinämiin koska kehon korjaustoimenpiteet EIVÄT toimi. Sanoinko jo mikä aiheuttaa tämän? TULEHDUS. Toistan varmaan itseäni jo tässä kohtaa…

Jos taas sinulla on korkea kolesteroli, korkea HDL, matala triglyseridi, olet insuliiniherkkä etkä syö mitään tulehdusta aiheuttavaa ravintoa, silloin todennäköisesti kukoistat!

Tutkimus 2: Men with conventional risk factors for IHD have a low risk of IHD if they have low TG–high HDL-C levels.

Tutkimuksessa todettiin että korkea HDL ja matala triglyseridi ehkäisevät sepelvaltimotautia ylivoimaisesti parhaiten. Tähän sinun tulisi pyrkiä.

Myös Framinghamin 1948 alkanut tutkimus on näyttänyt dataa eri HDL:n tasoista. Ne henkilöt joilla on korkea HDL, ei ole riskiä LDL:stä tai sydänsairauksista. Korkea HDL on yhdistetty insuliiniherkkyyteen ja puolestaan matala HDL insuliiniresistenssiin. 

MARKUN TULOKSET 8.8.2022

Kävin verikokeissa uteliaisuuttani tätä artikkelia varten. Tässä minun kolesterolit ja muut. Tulkitsen tulokset tietotaitoni perusteella.

Kolesteroli 6.6mmol/l = vanha tulokseni oli 4.1mmol/l 2020. Sain nostettua tätä hyvin vajaassa kolmessa vuodessa eläinpohjaisella ravinnolla. Nyt olen korealaisen tutkimuksen mukaan sweet spotissa. Erittäin tyytyväinen!

HDL 2.16mmol/l = tämä on superkorkea arvo. Verisuoniterveyteni on erittäin hyvä. Vanha tulokseni oli 1.9mmol/l 2020.

LDL 4.1mmol/l = myös superkorkea arvo. Olen tyytyväinen tähän myös ja enkä välitä tästä lainkaan. LDL on minulle yhdentekevä. Vanha arvoni oli 2.0mmol/l 2020.

HDL suhde 3.1mg/dl = ideaalinen suhde kokonaiskolesterolin ja HDL:n välillä. Haluamme tämän olevan aina 3.0 – 3.5 välissä! Sydän voi hyvin!

Triglyseridit 0.7mmol/l = superalhainen luku kertoo myös insuliiniherkkyydestä. Erinomainen arvo.

CRP 0.4mg/l = ei ole TULEHDUSTA, koska en syö sokeria tai kasviöljyjä. Superalhainen tulos. Keho voi todella hyvin!

Insuliini 8.9 mU/l = olen erittäin insuliiniherkkä.

LipoB 1.02g/l = heijastaa LDL:n arvoja. Paljon LDL:ää joten tämä myös nousee ylös. LipoB menettää merkityksensä mielestäni kun kehossa ei ole tulehdusta ja insuliiniherkkyys on erinomainen.

LipoA 1.79g/l = kertoo HDL:n arvoista ja riskistä verisuonitauteihin. Minulla ei ole mitään riskiä tällä arvolla.

ApoB/A1-suhde 0.57 = kehossani vallitsee erinomainen suhde HDL:n ja LDL:n välillä.

Testosteroni 23.9nmol/l = olen edelleen testomörkö, arvoni ovat vain nousseet! Elämäntyylini pitää huolta hormonitoiminnasta.

Miksi minun LDL on korkea? Siihen on syynsä. Ketogeeninen ja eläinpohjainen ruokavalio nostavat LDL:ää yleensä ylemmäksi luonnollisista syistä.

Tämä on todennäköisesti evoluutiomme mukainen mukautuminen ketoruokavalioon ihmisille. Solujen kalvoissa täytyy säilyttää nestetasapaino. Kun kolesterolia tulee soluihin, ne saavat enemmän nestettä. Ja kun kolesteroli poistuu soluista, niistä tulee kuivempia. Kun syödään runsaasti tyydyttynyttä rasvaa, tämä rasva imeytyy soluihin ja tekee niistä hieman ”jäykempiä”. Joten silloin keho lisää kolesterolin määrää kalvoissa, jotta ne ovat edelleen joustavia, nesteytettyjä ja tasapainossa.

Jos taas syöt margariinia tai kasviöljyjä, tämä myöskin imeytyy solujen kalvoille. Ero on siinä, että ne juuttuvat kiinni sinne. Keho ei pääse niistä eroon.

Jos lasket tyydyttyneen rasvan määrää ja nostat entisestään margariinin käyttöä, tämä todennäköisesti laskee kolesteroliasi. Mutta samaan aikaan LPA ja hapettunut LDL nousevat ylöspäin ja tämä on keholle erittäin paha tilanne.

LP(a) = on kolesterolia kuljettava, apoB:tä sisältävä lipoproteiini, jolla on aterogeenisiä, trombogeenisiä ja proinflammatorisia vaikutuksia.

Tässä suomitutkimuksessa tehtiin juuri niin. Laskettiin tyydyttynyt rasva 28 grammasta 20 grammaan. Samaan aikaan monityydyttymätön rasva nostettiin 11 grammasta 19 grammaan. Mitä tästä seurasi? LDL laski, mutta hapettunut LDL nousi 27% ja LPA nousi 7%. Ei hyvä! Tämä juurikin lisää sitä plakin muodostumista tulehduksen kautta.
Tässä tutkimuksessa todettiin puolestaan hyperinsulinemian olevan suurin tekijä sydänsairauksissa Kolumbiassa. Insuliiniresistenssi on mielestäni tämän koko artikkelin tärkein sanoma. Se on syypää kaikkeen.

Ongelma on siinä, että lääkärit eivät tarkista tätä mielestäni riittävän kattavasti. Suomen lääkärit ovat erittäin älykkäitä, ammattitaitoisia ja tarkoittavat hyvää. He välittävät kyllä potilaistaan. Mutta he eivät saa koulutuksessaan oikeita työkaluja tähän asiaan. KAIKKI minun lääkäriasiakkaat ovat kertoneet saman asian, heidän koulutuksessaan on 0 kurssia ravinnosta!

Lääkärit eivät välttämättä tiedä kuinka vaarallisia sokeri, kasviöljyt ja margariinit ovat terveydelle. Muutamat jopa suosittelevat kasviöljyjä, koska ne laskevat kolesterolia.

Vieläkö ihmettelet MIKSI suomalaiset ovat sairaita, ylipainoisia, heikkoja ja hauraita? Katso ympärillesi, näet varmaan saman kuin minäkin. Meistä on tullut heikkoja ja korona vain vauhditti tätä prosessia.

Nyt laitetaan kolesteroliartikkeli nippuun. Vieläkö uskot että kolesteroli on hengenvaarallista sinulle ja sitä tulisi ehdottomasti laskea lääkkeillä?

Vieläkö syöt kolesterolilääkkeitä?

Jos syöt, MIKSI?

Kolesteroli on elämälle välttämätöntä. Ilman kolesterolia ei ole elämää. Kolesteroli on jopa niin arvokasta keholle, että se yrittää pitää siitä kaikin keinoin kiinni. Se jopa imeyttää sen takaisin suolistosta, ettei mitään mene hukkaan.

Jos kolesteroli olisi keholle vaarallista, kerro minulle miksi keho luo itse sitä 2000-3000mg päivässä, jos se ei saa sitä riittävästi ravinnosta?

Ajattele nyt itse.

Jos se olisi hengenvaarallista, miksi ihmeessä kehomme luo sitä? Haluaako keho tappaa sinut? Eihän tuossa ole järjen hiventäkään mukana! Kehon tehtävänä on voida mahdollisimman hyvin ja se tarvitsee kolesterolia juuri siihen. Kolesteroli on keholle VÄLTTÄMÄTÖNTÄ ja superarvokas resurssi.

Aivomme sisältävät eniten kolesterolia, jopa 25% kehon kokonaiskolesterolista sijaitsee aivoissamme. Kolesterolia on kaikkialla, sitä on ihan jokaisessa solussamme kehomme sisällä. Solun seinämistä jopa yli puolet koostuu kolesterolista.

Aivojen jälkeen lisämunaiset ja lisääntymiselimet ovat kolesterolin suurkuluttajia. Ne tuottavat steroidihormonit, jotka rakennetaan kolesterolista. Testosteroni, progesteroni, pregnenolone, androsterone, estrone, estradiol, corticosterone, aldosterone, kortisoli ja monia muita. Nämä hormonit vastaavat aineenvaihdunnasta, energiantuotannosta, mineraalien käyttämisestä, aivojen, lihasten ja luiden muodostumisesta, käyttäytymisestä, tunteista ja lisääntymisestä. Kolesterolin puute aiheuttaa ongelmia näihin kaikkiin edellämainittuihin.

Hedelmättömyys on kasvaja ja suuri ongelma länsimaissa, kolesterolin puute on yksi suurimmista syistä (koska statiinit ja kasvipohjainen ravinto).

Haastan sinut ajattelemaan omilla aivoillasi!

Älä ole lammas ja seuraa sokeasti mitä viranomaiset sanelevat. Big Pharma puhuu taustalla ja statiinia tulee välittömästi sinunkin eteesi. Sitä tulisi minunkin eteeni, jos menisin näillä arvoilla lääkärin juttusille. Mutta minä voin erinomaisesti, minulla ei ole tulehdusta, olen erittäin insuliiniherkkä, hormonit toimivat ja kolesterolini on täydellinen tutkimusten mukaan. Minä kukoistan tällä hetkellä!

Big Pharman näkemys ”kolesteroli on pahasta” ei tule kuitenkaan muuttumaan! Se on niin hyvä business ja voittomarginaali on järjettömän iso. Sinun terveytesi on täysin toissijaista näille yrityksille. AHA ja WHO ovat molemmat hakanneet sen kiveen ilman todistusaineistoa.

Artikkelin yhteenveto: Krooninen tulehdus kehosi sisällä on se oikea tappaja. Ei ystäväsi kolesteroli.

Toivottavasti tämä teksti saa sinut edes vähän ajattelemaan ja haastamaan näkemyksiäsi. Mutta älä minua usko! Enhän minä ole edes lääkäri. Älä koskaan usko jotain mitä on kirjoitettu internettiin! Tee OMAT TUTKIMUKSET AINA! Minä olen vain yksi mies, joka on kiinnostunut omasta hyvinvoinnistaan.

Jos olet valmis ajattelemaan itse, haluat muuttaa elämäsi, haluat voida paremmin, laita minulle viestiä. Minulla olisi kunnia tehdä töitä kanssasi.

Markku | 19.3.2024 | markku(at)ruokatauko.fi

Ps. Menen syömään seuraavaksi 16 kananmunaa päivälliseksi. Kyytipojaksi tulee voita ja rasvaista punaista lihaa! Huuhtelen tämän kaiken alas oikealla raakamaidolla. Kolesterolia koneeseen ja testosteroni virtaa! Life is good!